Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръмп обяви, че ще "извади Америка" от войната в Украйна (ВИДЕО)

25 септември 2024, 10:11 часа • 534 прочитания

На митинг в Атланта на 24 септември кандидатът на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп разкритикува американското участие във войната в Украйна, като заяви, че страната е „в задънена улица“ и ще може да се „измъкне“ само ако той спечели изборите през ноември.

Тръмп твърди, че „Байдън и Камала (Харис) ни въвлякоха в тази война в Украйна и сега не могат да ни измъкнат“. Същевременно обеща да „разреши войната в Украйна“, ако бъде избран - в миналото той неведнъж е повтарял как това може да стане за 24 часа: Тръмп с конкретика как ще пробва да спре войната в Украйна, обиди се на Путин.

„Но ние сме затънали в тази война, освен ако аз не съм президент. Аз ще го направя. Ще я договоря. Ще изляза от нея. Трябва да се измъкнем“, заяви Тръмп пред привържениците си.

Преди това републиканецът определи украинския президент Володимир Зеленски като „най-великия търговец на Земята“, като заяви, че всяко посещение на Зеленски в САЩ водело до получаването на „сто милиарда“.

Тръмп и спорните му коментари за войната

Крилото "про-Тръмп" на Републиканската партия в продължение на месеци блокира в Конгреса законопроекта за американската помощ от 60 милиарда долара по-рано тази година, което се оказа пагубно за ситуацията на фронта и допринесе за загубата на ключовия град Авдеевка.

Бившият президент на САЩ неколкократно е критикувал и обвинявал Байдън, а не диктатора Владимир Путин, за началото на войната в Украйна: "Заради Байдън има война в Украйна": Спорен милиардер даде трибуна за лъжите на Тръмп (ВИДЕО).

Освен това Тръмп вече заплашваше членове на НАТО, които не допринасят достатъчно за колективната отбрана, като прикани Русия да нахлуе в страна от Алианса: Доналд Тръмп покани Русия да нападне НАТО (ВИДЕО).

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес