Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръмп: Не сме предлагали разговори с Иран

20 май 2019, 22:39 часа • 2348 прочитания

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че Вашингтон не е предлагал разговори с Иран и ако Техеран иска да преговарят, ще трябва да поемат първата стъпка.

„Фалшивите медии изнасят фалшива информация, без да знаят дали САЩ са се опитвали да подготвят преговори с Иран. Това са фалшиви статии“, написа Тръмп в Twitter, като не каза конкретно за кои статии говори.

„Иран ще ни се обадят ако са или някога бъдат готови. Междувременно тяхната икономика продължава да се срива - много тъжно за иранците“, написа още стопанинът на Белия дом.

Припомняме, че Тръмп редовно сменя настроенията спрямо Иран, което кара много хора във Вашингтон да се опасяват, че той ще предизвика конфликт със страната. Вчера Тръмп повиши напрежението като в туит предупреди, че „официалния край на Иран“ ще се състои, ако Техеран атакува САЩ.

Администрацията на Тръмп прилага натиск върху страната, като се оттегли от важната международна сделка за регулиране на ядреното производство на Иран и се опита да прекрати важния за Техеран износ на петрол. 

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес