Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръмп не се притеснявал за руските хакерски атаки

29 юни 2017, 06:40 часа • 768 прочитания

Американския президент Доналд Тръмп не изпитва видима загриженост за възможни руски хакерски атаки с цел въздействие върху изборите в Съединените щат, предаде CNN.

Според източници на телевизията в администрацията, някои от съветниците и помощниците държавния глава се опитват да го убедят в сериозността на този проблем, но Белия дом до голяма степен игнорира техните притеснения, пише БГНЕС. Един от източниците отбеляза, че "не вижда доказателства, че Тръмп е смятал да организира срещи, свързани с твърдения за руската намеса в изборите в Съединените щати“.

По-рано директорът на Агенцията за национална сигурност (АНС) Майкъл Роджърс изрази своите притеснения по този въпрос при заседания на Конгреса на САЩ. Той отбеляза, че е възможно намеса в изборите в САЩ може да имат също Китай, Северна Корея и Иран.

Разследването за предполагаемите опити за външна намеса в предизборната кампания през 2016 г. и твърденията за връзки на Тръмп на Русия са предадени на компетентните органи, както и на временни комисии по разузнаването на Сената и Камарата на представителите на Конгреса на САЩ. Тръмп и ключови негови помощници многократно изтъкнаха неоснователност на подозрението за каквито и да било незаконни контакти с руски официални лица по време на миналогодишната предизборна кампания. Москва също отхвърли обвиненията много пъти.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес