Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръмп направи фасон на демократите и набързо напусна среща за бюджета на САЩ

10 януари 2019, 06:30 часа • 1491 прочитания

Американският президент Доналд Тръмп ядосано напусна преговорите с демократите за държавния бюджет на САЩ, който зависи от финансирането на исканата от него стена по границата с Мексико, предаде БГНЕС.

"Пълна загуба на време. Казах им довиждане, нищо друго не се получава", написа Тръмп в Twitter.

Единият от двамата лидери на демократите в Конгреса потвърди провала на преговорите. "Президентът просто стана и излезе", каза Чък Шумър, лидер на демократите в Сената пред журналисти. Според Шумър, президентът "ударил по масата" преди да напусне залата.

"Отново видяхме проява на темперамент и гневни избухвания, защото нещата не се получават както той иска", допълни демократът. В миналото той беше многократно атакуван от Тръмп точно по въпроса с мигрантите - защото бил един от създателите на програмата за зелена карта. Тръмп дори го намери за виновен за атентата в Манхатън преди две години по тази линия.

Другият лидер на демократите - председателят на Камарата на представителите в Конгреса Нанси Пелоси, всъщност е "провокирала" Тръмп, след като още в началото на разговора казала, че демократите не са съгласни да се дадат над 5 млрд. долара за ограда с Мексико. Тогава няма какво да говорим, бил отговорът на Тръмп, който след това напуснал срещата.

Междувременно най-големият син на Тръмп сравни мигрантите с опасни животни. "Знаете ли защо можете да се радвате на ден в зоопарка? Защото стените работят", написа Доналд Тръмп-младши в Instagram.

Постът на Тръмп-младши - който преди стана мишена на недоволство, след като сравни сирийските бежанци с купа потенциално смъртоносни бонбони на Skittles - предизвика критика в социалните медии. Потребител написа в Twitter: "Единственото животно в зоопарка е самият Младши".

Самият президент описва някои мигранти по подобен начин, като каза през май миналата година, че: "Вие няма да повярвате колко лоши са тези хора, това не са хора, а животни".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес