Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръмп искал помощ от шефа на АНС за прекратяване на разследването срещу Флин?

07 юни 2017, 11:48 часа • 1755 прочитания

Американският президент Доналд Тръмп водил разговор с шефа на АНС Даниел Коутс и директора на ЦРУ Майк Помпео, в който се оплаквал и търсел вариантда бъде спряно разследването срещу бившия му съветник Майкъл Флин. ​Според Коутс Тръмп го е питал дали не може да се намеси заедно с тогавашния директор на ФБР Джеймс Коми ​за свалянето на фокуса от разследването срещу бившия съветник по национална сигурност Майкъл Флин по темата за намесата на Русия в американските избори.

Разговорът между Коутс, Помпео и Тръмп се е състоял на 22 май.​Междувременно, по-рано през май Тръмп отрече да е искал от бившия шеф на ФБР да прекрати разследването срещу бившия президентски съветник Флин.​ ​​На пресконференция след среща с колумбийския си колега Хуан Мануел Сантос в Белия дом Тръмп отрече също съществуването на какъвто и да е сговор между самия него, ​предизборния му екип и Русия.

​От публикацията на Washington Post става ясно също, че на 22 март след пресконференция Тръмп помолил всички за излязат, освен директора на ЦРУ Майк Помпео и шефа на АНС Даниел Коутс. Тогава Доналд Тръмп започнал да им се оплаква заради разследването на ФБР.

Припомняме, че световните медии неколкократно съобщаваха за срещи на руския посланик в САЩ Сергей Кисляк със съветници на Доналд Тръмп. През последните седмици няколко сътрудници на президента на САЩ бяха подложени ​и ​на критики ​за тази срещи. Съветникът на Тръмп по въпросите на националната сигурност Майкъл Флин дори бе принуден да подаде оставка​.​

Новият президент на САЩ изрази желание да работи заедно с Русия. Остава обаче неясно кога той може да се срещне с руския си колега Владимир Путин.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес