Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръмп чупи антирекорди по подкрепа още преди решението си за Йерусалим

08 декември 2017, 08:51 часа • 2264 прочитания

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подобри поставения от самия него антирекорд относно публичната подкрепа за него, стана известно от публикувани в снощи резултати на Pew Research Center.

Според резултатите от социологическото проучване, 63% от американците не одобряват действията на Тръмп на президентския пост, 32% застават зад него. През октомври този показател бе 34%, припомня БГНЕС.

Повечето от запитаните (59%) са уверени, че Тръмп е имал "неподобаващи контакти" с руски представители по време на предизборната кампания. С тях не са съгласни около 30% от запитаните. Повече от половината участници в проучването (56%) предполагат, че провежданото от специалния прокурор Робърт Мълър разследване за "руската намеса" ще бъде справедливо в една или друга степен.

Допитването е проведено от 29 ноември до 4 декември. Участници са 1503 пълнолетни американци. Възможната грешка е 2,9%.

Междувременно, само от Чехия, с изключение на Израел, беше изразена подкрепа за Тръмп заради решението му за Йерусалим. Прага признава Западен Йерусалим за столица на Израел, но чешкият президент Милош Земан не скри радостта си от действията на Тръмп.

"Президентът на САЩ Доналд Тръмп изпълни с това решение едно от предизборните си обещания. Много съм радостен след тази новина. Нали и аз преди четири години, когато бях на посещение в Израел, предложих да преместим посолството на Чехия в Йерусалим. Ако беше се случило, щяхме да сме първи. А сега, рано или късно, изглежда ще вървим по следите на САЩ", каза Земан.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес