Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръмп бил в идеално здраве, но искал да отслабне с 5-7 килограма

17 януари 2018, 06:40 часа • 1392 прочитания

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е в "отлично здраве", съобщи главният лекар на Белия дом Рони Джаксън след медицински преглед на Тръмп, проведен на 13 януари. Доктор Джаксън обяви това пред журналисти и ги запозна с някои подробности.

Според лекаря Тръмп е годен "да изпълнява служебните си задължения" и има "голяма вероятност без каквито и да е медицински проблеми да изпълнява тези задължения до края на мандата си", информира БГНЕС.

Американският президент е висок 190 см, тежи 108 килограма и "би искал да отслабне с 5 - 7 килограма". "Сърцето на президента работи нормално, той е енергичен", добави лекарят като напомни, че главата на Белия дом не употребява спиртни напитки и не пуши, обича да играе голф.

Тръмп, който на 14 юни ще стане на 72 години, взема лекарства срещу опадане на косата, както и за намаляване на равнището на холестерола, добави Джаксън.

Медицинските изследвания на Тръмп са направени в Националния медицински център на ВМС на САЩ "Уолтър Рид" в предградието на Бетесде (предградие на Вашингтон).

Междувременно казахстанският президент Нурсултан Назърбаев покани Тръмп да му гостува в Казахстан. 

Във вторник, 16 януари, във Вашингтон се състояха разговори на президентите на двете страни. Бяха направени протоколни заявления за подкрепата на независимостта, териториалната цялост и суверенитет на Казахстан, както и за ролята на страната в подкрепата и работата за глобалния свят и процъфтяването му. Не се съобщава дали се подготвя визита на Тръмп или в какъв срок може да стане това.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес