Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Три години затвор за бившия адвокат на Тръмп

12 декември 2018, 20:44 часа • 2903 прочитания

Бившият адвокат на президента на САЩ Доналд Тръмп, Майкъл Коен, поде ожесточена атака срещу американския президент, тъй като бе осъден на три години затвор заради множество престъпления.

"Бях задължен да прикривам мръсните му дела", коментира Коен, като призова за снизходителност окръжния съдия Уилям Х. Паули III.

Коен заяви, че поема отговорност за престъпленията си "включително и за тези, които са свързани с президента на Съединените американски щати".

Адвокатите на Коен пледираха отказ от затвор, след като той се призна за виновен за укриване на данъци, подаване на фалшиви данни до финансова институция, незаконни средства в предизборната кампания и подаване на неверни данни до Конгреса, предаде БГНЕС. Но съдия Паули осъди Коен на затвор до три години.

Сред обвиненията срещу Коен са заплащания на две жени, заплашвали да уведомят обществеността по време на кампанията за президентските избори през 2016 г., че са имали близки отношения с Тръмп. Едната е популярната порнозвезда Сторми Даниелс, а другата е бившият модел на Playboy Карън Макдугъл.

Тази седмица американският президент се опита да омаловажи до минимум важността на плащанията, заявявайки, че те са "обикновен частен трансфер" и че "погрешно" се свързват с кампанията.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес