Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тотален мрак и музика: Ето как загиналите в "Титан" са прекарали последните часове от живота си

04 юли 2023, 14:28 часа • 8557 прочитания

На 22 юни поводницата "Титан" - собственост на OceanGate Expeditions, имплодира в Атлантическия океан, отнемайки живота на петимата приключенци, намиращи се в нея. Експедицията трябваше да достигне до останките на "Титаник", но всичко приключи трагично, преди крайната точка, до която трябваше да стигне батискафът.

Няколко дни след трагедията майката на Сюлейман Даууд и съпруга на Шахзада Даууд, които са сред жертвите, разказва как най-вероятно загиналите са прекарали последните часове от живота си. Според нея покойният ѝ син и покойният ѝ съпруг са били обгърнати от тотален мрак, но поне са слушали любимата си музика.

Организаторите на експедицията са посъветвали всички, които ще поемат на това необичайно приключение, да вземат със себе си любимата си музика, за да могат да я слушат на слушалки. Интересното е, че изпълнителният директор на OceanGate - Стоктън Ръш, който също е сред жертвите, изрично е забранил да се слуша кънтри музика.

От OceanGate са решили да пестят колкото се може повече енергия, затова и в пътя си към останките на "Титаник" батискафът е бил съзнателно оставен в пълен мрак. Другата причина за тъмнината била, че по пътя към дъното най-вероятно подводницата е срещала същества, които светят с луминисцентна светлина.

Според изданието Daily Mail пасажерите на "Титан" не са знаели какво ги очаква и че им предстои трагично събитие, а смъртта им е настъпила мигновено.

ОЩЕ: Предполагаеми човешки останки са намерени сред отломките на батискафа "Титан"

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес