Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тероризъм? В САЩ задържаха мъж, стрелял по офиси на демократите (ВИДЕО)

24 октомври 2024, 16:07 часа • 460 прочитания

Мъж, стрелял срещу офис демократите в Аризона, беше арестуван и обвинен в терористични престъпления, съобщи BBC.

Аризона се счита за един от най-важните щати на Америка, които имат капацитета да обърнат изборите на 5 ноември в полза или на кандидата на демократите Камала Харис, или на нейния съперник Доналд Тръмп.

Подробности за стрелбата

Срещу офиса са извършени общо три нападения, като те са започнали на 16 септември. 

Последната стрелба срещу предизборния офис на партията е станала посред нощ, когато никой не е присъствал и за щастие няма пострадали, но заради случилото се офисът на демократите е затворен.

Планирал ли е по-голяма атака?

При претърсването на дома на арестувания - наред с голямото конфискуване на оръжия, агентите са открили мерници, бронежилетки и заглушител. 

Твърди се, че 60-годишният Джефри Майкъл Кели е имал повече от 120 оръжия и над 250 000 патрона в дома си, включително картечница в колата, което кара прокурорите да вярват, че е планирал събитие с „масови жертви“.

Наред с други престъпления, Кели е обвинен и в използване на бръснарски ножчета за поставяне на знаци на кампанията в близко село.

Адвокатът му заяви пред съда, че клиентът му не е криминално проявен и е имал разрешително за притежание на огнестрелно оръжие. "Г-н Кели „вероятно би отговарял на определението за гений, а не на типа заплашителен, карикатурен, както го описва държавата“, каза адвокатът, цитиран от New York Times. ОЩЕ: Загинал и ранени след стрелба в университет в Джорджия (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес