Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Щатски конгресмен вероятно се е самоубил заради случай със сексуален тормоз

14 декември 2017, 07:55 часа • 1317 прочитания

Броени дни след като беше обвинен в сексуален тормоз, представителят на американския щат Кентъки Дан Джансън беше открит мъртъв с огнестрелна рана пред колата си в град Маунт-Вашингтон, предаде БГНЕС.

По информация на американските медии, за момента най-вероятната причина за смъртта му е самоубийство. Повод за подобно твърдения са обвиненията за сексуален тормоз, които бяха отправени срещу политика този понеделник (11 декември) и станаха причина и републиканците, и демократите от Долната камара на Конгреса в Кентъки да поискат незабавната му оставка. Той обаче отказа категорично.

Освен това местната телевизия WDRB публикува на страницата си последните думи, които Джонсън е написал в социалните мрежи преди да посегне на живота си. В тях той неколкократно заявява невинността си, коментира как "Раят е вече неговият дом" и казва на близките си, че ги обича.

Случаят с Джонсън напомня за този с Карл Сърджънт, министър от правителството на Уелс, който се самоуби след отправени към него обвинения в упражняване на сексуален тормоз.

На 11 декември Джонсън беше обвинен, че през 2012 година е упражнил сексуален тормоз срещу 17-годишната дъщеря на свой приятел - Миранда Ричмънд, която е пренощувала в дома му след новогодишно парти.

Снимка: Архив

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес