Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

САЩ включиха още две руски компании в черния списък

08 април 2022, 07:35 часа • 1692 прочитания

Министерството на финансите на САЩ обяви, че налага още санкции на Русия. Страната включи в черния си списък две руски предприятия - производител на диаманти и корабостроител, като им забрани достъпа до финансовата система.

Обект на санкции е компанията "Алроса", която представлява 90% от добива на диаманти в Русия и 28% от добива на диаманти в световен мащаб. Групата вече е обект на санкции, но сега правителството на САЩ ги увеличава.

Втората компания е Обединената корабостроителна корпорация и нейните 28 дъщерни предприятия. Тя е отговорна за изграждането на почти всички военни кораби на Русия.

"Чрез тези санкции Министерството на финансите прекъсва допълнителни източници на подкрепа и приходи за правителството на Руската федерация, за да води непровокираната си война срещу Украйна", заявиха американските представители в съобщение за медиите.ю, пише БТА

Всичко това се добавя към вече приетите западни мерки срещу Москва в последните седмици. Конгресът на САЩ освен това прие вчера забрана за внос на руски енергийни източници.

ОЩЕ: Какви санкции наложи САЩ срещу най-големите банки в Русия и част от богаташите в страната?

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес