Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

САЩ вече разследва намеса на руската мафия в помощ на Тръмп

05 юли 2017, 08:40 часа • 14556 прочитания

Специалният прокурор по делото за руска намеса в американските президентски избори Робърт Мюлер е наредил проверка на потенциалното участие на руската мафия в изборите за президент на САЩ миналата година, твърди The Wall Street Journal.

Според източници на изданието, Мюлер събрал екип от адвокати, които са специализирани в наказателните дела, които да проверят дали членове на руската мафия имат връзка с победата на Доналд Тръмп във вота на 8 ноември. Ще бъдат разследвани и хора от обкръжението на държавния глава, които биха могли да имат връзки с престъпния свят на двете страни, информира БГНЕС.

ФБР разследва твърденията за предполагаемите опити на руското правителство да повлияе на президентските избори през 2016 година. Паралелни производства по този въпрос се извършват от специална комисия на Сената и на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ. В средата на май американското министерство на правосъдието обяви назначаването на специалния прокурор по случая - бившият директор на ФБР Робърт Мюлер. Това решение бе подкрепено от много републиканци и демократи в Конгреса на САЩ.

Тръмп и ключови негови сътрудници многократно отхвърлиха съмненията за неправомерни контакти с руски официални лица по време на миналогодишната предизборна кампания. Москва също отрече обвиненията за опит да повлияе на президентските избори в САЩ.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес