Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

САЩ реагираха на зверско престъпление на руски военни

29 юли 2022, 13:46 часа • 21380 прочитания

Руските пропагандатори публикуваха в социалните мрежи видео на убийството на украински военнопленник. На кадрите се вижда как руски войник отрязва гениталиите на украинец с канцеларски нож, съобщи УНИАН*. Още може да прочетете ТУК.

На фона на зверското убийство старшият съветник при Хелзинската комисия при Конгреса на САЩ Пол Масаро призова на Украйна да бъдат изпратени ракети с далечен обсег ATACMS, които са способни да поразяват цели на разстояние от 165 до 300 км, както и модерни танкове. 

Масаро заяви, че военните престъпления на Руската федерация са "оскърбление за цялото човечество" и допълни, че да се приключи с руското зло може само чрез победа на Украйна. 

"Отвратително зло, извършено от руски окупатори. Повече никакво сдържане. Помогнете на Украйна да приключи с това. Варварството и развратът на руските окупатори предизвикват отвращение. Кастрация, убийства, изравняване на градове със земята. Безгранично зло. ATACMS и танкове. Дайте им всичко. Всичко, което им е необходимо, за да се приключи с тези престъпления срещу човечеството."

По-рано съветникът на президента на Украйна Михаил Подоляк коментира, че Русия е страна на човекоядци и палачи, които няма да избегнат разплатата в бъдеще. 

"Руските пропагандатори с упование показаха как група руски изверги осакатиха украински пленник. Всичко, което трябва да разбере светът, е, че Русия е страна на човекоядци, наслаждаващи се на мъчения и убийства. Но мъглата на войната няма да помогне на руските палачи да избегнат разплатата. Ще идентифицираме всички. Ще хванем всички", написа Подоляк. 

*УНИАН е Украинска независима информационно агенция, създадена през 1993 г. УНИАН е част от медиахолдинга на И. В. Коломойски. Игор Коломойски е продуцент на сериала на украинския президент Володимир Зеленски "Слуга на народа". Преди да стане президент, Зеленски беше актьор. Много хора в опозицията в Украйна възразяват, че двамата имат близки отношения. Освен това срещу Коломойски има наложени санкции от САЩ, но не икономически.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес