Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

САЩ планират санкции срещу "Северен поток-2"

21 май 2019, 12:13 часа • 1856 прочитания

Американският министър на енергетиката Рик Пери заяви, че държавата планира да наложи санкции на "Северен поток-2", пише Блумбърг.

„Камарата на представителите и Сената подготвят проектозакон за санкции срещу компаниите, участващи в проекта „Северен поток-2 “, заяви Пери, цитиран от РИА Новости.

В понеделник украинският президент Владимир Зеленски проведе среща с представители на американската администрация и конгреса. Той призова за по-строги санкции срещу Руската федерация. Делегация на САЩ, оглавявана от Пери, пристигна в Киев за инаугурацията на Зеленски, предаде БГНЕС.

Проектът "Северен поток-2" предвижда изграждането на два газопровода с общ капацитет от 55 милиарда кубически метра газ годишно от бреговете на Русия през Балтийско море до Германия. Газопроводът ще преминава през териториални води или изключителни икономически зони на Руската федерация, Финландия, Швеция, Дания и Германия. От тези страни операторът на проекта Nord Stream 2 AG остава да получи разрешение за строеж само от Дания.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес