Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

САЩ обвини бивш съветник на Тръмп в укриване на данъци

17 април 2021, 14:10 часа • 1373 прочитания

Министерството на правосъдието на САЩ заведе дело срещу Роджър Стоун, бивш съветник на 45-ия президент на САЩ Доналд Тръмп, както и съпругата му Нидия Стоун, по обвинение в укриване на данъци в размер на 2 милиона долара, съобщи Associated Press.

Според текста на делото Стоун и съпругата му не са плащали данъци от 2007 г. до 2011 г. Освен това бившият съветник на Тръмп е натрупал над 400 000 долара дълг към хазната през 2018 г. Според обвинението двойката използва компанията Drake Ventures, за да "предпази личните си доходи от възбрана и да води пищен начин на живот, въпреки наличието на около 2 милиона долара неплатени данъци, лихви и глоби".

Длъжностни лица от кабинета на специалния прокурор Робърт Мълър, който разследва предполагаемото намесване на Русия в изборите през 2016 г. в САЩ, обвиниха Стоун в опит да получи откраднати от хакери материали от WikiLeaks, които могат да навредят на Хилари Клинтън, която беше кандидат на Демократите и съперник на Тръмп в президентската кампания през 2016 г. Миналия декември Стоун беше помилван с указ на Тръмп.

ОЩЕ: Каква (според Стоун) е ролята на Бил Гейтс в пандемията с коронавируса

Илия Лазаров
Илия Лазаров Отговорен редактор
Новините днес