Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русия е поставила допълнителни мини в Черно море, обяви САЩ

20 юли 2023, 23:15 часа • 3921 прочитания

Русия е поставила допълнителни военноморски мини в Черно море. Това обяви на брифинг в Белия дом Координаторът по стратегически комуникации Джон Кърби. 

"Имаме информация, че руската армия може да разшири списъка с цели, за да включи допълнителни украински зърнени съоръжения, включително да атакува цивилни кораби в Черно море“, каза Кърби. "Нашите данни показват, че Русия е поставила допълнителни морски мини", каза говорителят на Белия дом.

Припомняме, че вчера руското военно министерство обяви, че всички кораби, приближаващи украински пристанища в Черно море, ще бъдат разглеждани като пренасящи военни товари. Оттам добавиха, че "държавите, под чийто флаг плават тези кораби, ще се считат за участници в украинския конфликт на страната на Киев". Министерството също така заяви, че районите в морето вече са обявени за временно опасни за корабоплаване. Предупреждението на Русия бе последвано от изявление на САЩ, в което беше обявено, че Москва наистина е готова да обстрелва чуждестранни кораби.

Още по темата Украйна – четете тук

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес