Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рупърт Мърдок отново се ожени (СНИМКИ)

03 юни 2024, 06:19 часа • 1464 прочитания

Медийният магнат Рупърт Мърдок се ожени за пети път на 93-годишна възраст, обвързвайки се с бивша молекуларна биоложка.

Мърдок и Елена Жукова бяха венчани в имението на медийния магнат в Калифорнийската му лозя и имение, наречено Морага.

Снимки, публикувани в "Сън", показват двойката да позира и да се усмихва - той с черно костюм и жълта вратовръзка, а тя с бяла рокля без презрамки, докато държи букет от лилии.

Предишни бракове

Преди това Мърдок е има четири брака. Последният е с модела Джери Хол, дългогодишната партньорка на фронтмена на Rolling Stones Мик Джагър.

Жукова, която емигрира в САЩ от Русия, е бивша молекуларна биоложка. Дъщеря й, Даша Жукова, покровител на изкуствата и предприемач, е била омъжена за руския олигарх Роман Абрамович.

ОЩЕ: 92-годишният Рупърт Мърдок се сгоди за рускинята Елена Жукова

Мърдок, който има шест деца, е бил омъжен първо за Патриша Букър, австралийска стюардеса, с която се разведе в края на 1960-те години.

Той и втората си съпруга - Ана Торв, репортер на вестник, бяха заедно повече от 30 години, преди да се разведат през 1999 г. Третият му брак с Уенди Денг приключи през 2013 г.

Роденият в Австралия Мърдок, чиято медийна империя включва The Wall Street Journal, Fox News и други влиятелни издания, и неговото семейство разполагат с мрежа от около 20 милиарда долара.

Мърдок предаде контрола върху своята глобална медийна империя на сина си Лаклан през ноември миналата година, преминавайки в статут на емерит.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес