Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Първи предположения за новия заместник-началник на кабинета в Белия дом

17 ноември 2020, 07:25 часа • 1592 прочитания

Мениджърът на кампанията на Джоузеф Байдън, Джен О'Мали Дилън, може да бъде заместник-началник на кабинета на Белия дом в администрацията на демократа. Това съобщи телевизионната компания ABC, пише ТАСС. Според нейни източници се очаква Дилън да стане част от бъдещата администрация на Байдън и да бъде заместник на бившия му съветник Рон Клайн.

В кампанията на бившия вицепрезидент на САЩ Дилън беше отговорен за ползването на цифрови технологии за събиране на доброволни дарения. Според телевизионната компания също се планира да назначи старши съветник на Байдън Симон Сандърс и ръководител на пресслужбата на централата му Кейт Бедингфийлд на високопоставени позиции в Белия дом. Плановете ще бъдат обявени на пресконференция, на която Байдън ще бъде домакин днес в Ню Орлиънс, Луизиана.

В САЩ, на 20-ти януари, се очаква встъпването в длъжност на новия президент. Демократът Джоузеф Байдън е спечелил изборите на 3 ноември, според съобщения на водещи медии. Той е осигурил подкрепата на повече от 270 избиратели, чиито гласове му трябват, за да победят републиканеца Доналд Тръмп в борбата за президентския пост. Действащият президент Тръмп, който се кандидатира за втори мандат, не призна загубата и обяви решението си да се обърне към съда по отношение на преброяването на гласовете, тъй като според него, има многобройни нарушения, от страна на демократите на изборите.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес