Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Проблеми за Тръмп - нещата вървят към доказване на финансови измами

18 февруари 2022, 07:50 часа • 3071 прочитания

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп и две от децата му трябва да отговорят под клетва на въпроси в рамките на нюйоркско разследване на техните бизнес практики, предаде БГНЕС.

Главният прокурор на Ню Йорк обвини Trump Organization в получаване на данъчни облекчения и заеми чрез "измамни или подвеждащи оценки на активи".

Бившият президент на САЩ трябва да се яви за даване на показания пред съда в срок от 21 дни. Той отрича обвиненията и се очаква да обжалва решението. Тръмп може също така да се позове на правото си да запази мълчание при всяко даване на показания.

От Trump Organization заявиха категорично пред BBC: "Цялата система е корумпирана".

На 17 февруари съдията от Върховния съд на Ню Йорк Артър Енгорон заяви, че Доналд Тръмп, синът му Доналд Тръмп-младши, 44-годишен, и дъщеря му Иванка Тръмп, 40-годишна, трябва да изпълнят правните разпореждания, които прокурорите издадоха през декември.

Според съдията разследването на главния прокурор на Ню Йорк Летисия Джеймс е разкрило "многобройни доказателства за възможни финансови измами", което ѝ дава "ясното право" да разпита под клетва бившия президент и двете му деца, участващи в бизнеса.

Още: Пак скандал с Тръмп - успял ли е да се облагодетелства от укрити данъци за половин милиард?

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес