Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Привърженици на ИД приветстваха експлозията в Ню Йорк

18 септември 2016, 18:45 часа • 1243 прочитания

Привърженици на Ислямска държава (ИД) побързаха да приветстват мощната експлозия през нощта в нюйоркския квартал Челси, при която бяха ранени 29 души.

Засега обаче теористичната групировка официално не е поела отговорност за бомбата, съобщи Vocativ.

„Лъвовете на халифата изреваха в Ню Йорк, причинихме ви болка във вашия дом, носител на кръста“, написа в Туитър абонат, който излезе с името „Аз съм ИД, елате и ме блокирайте“. Малко след това адресът изчезна.

Друг, нарекъл себе си „Самотните вълци“ написа в Туитър с арабски хаштаг#ExplosionManhattanNewYork “О, Господи, изгори Америка, вземи отмъщение в името на твоите подтиснати раби и кръвта на вярващите”.

Друг написа ,че "добрите вести ще продължат да идват" от Ню Йорк. Потребител, свързан с “Ал Кайда“ в Сирия, написа: "О, Боже тръгни срещу Америка, която е начело на неверниците. О, Боже, брой ги и ги убивай един по един, и не щади никого от тях."

Хаштагът #ExplosionManhattanNewYork беше популярен сред много потребители на социалните медии, основно от саудитска Арабия, които не изглежда да имат връзка с терористичната групировка, но въпреки това критикуват Америка, пишат от Vocativ.

Един потребител написа: „ИД е американски продукт, техните добрини се върнаха обратно ппри тях.“

Според друг „Всичко това се дължи на вас, г-н Обама, вие сте причинита за разпростирането на ИД в региона", предаде БГНЕС. 

Стефани Вакарелийска
Стефани Вакарелийска Отговорен редактор
Новините днес