Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

При размирици в бразилски затвор бяха убити 25 души

17 октомври 2016, 10:32 часа • 1044 прочитания

Най-малко 25 затворници бяха убити при сблъсъци между враждуващи групи в изправително заведение в щата Рорайма, Северна Бразилия.

Това съобщиха официални източници, цитирани в местни медии. Седмина от убитите затворници в селскостопанската изправителна колония в Боа Вища, административен център на щата, са били обезглавени, шестима - изгорени живи, предава AFP.

Полицията е сложила край на размириците. Узиел Кащру от щатските власти обясни, че вчера следобед били взети като заложници стотина роднини на затворници, дошли на свиждане.

Изтърпяващи наказание от един блок в затвора, въоръжени с ножове и дървени пръти, превзели друга сграда в комплекса, разположен на 3400 км от Рио де Жанейро, отбелязва още ТАСС. Бунтовниците настояли там да пристигне съдийка от местен наказателен съд.

Специални полицейски сили обаче нахлули в комплекса, освободили заложниците и потушили бунта, пише Novini.bg.

Вчера бразилските власти съобщиха, че един от заподозрените в подготовка на атентат по време на олимпиадата в Рио де Жанейро, Валдир Перейра де Роша, задържан през юли, е бил пребит до смърт от затворници в изправително учреждение в град Варзеа Гранди

 

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес