Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Президентът на САЩ подписа указ за забрана за влизане в армията на транссексуалните

26 август 2017, 10:19 часа • 2310 прочитания

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е подписал президентски меморандум, с който инструктира Министерството на отбраната на страната да спре да приема транссексуалните хора, които искат да се запишат в армията, предаде The Hill.

Меморандумът, в общи линии, повтаря съобщение в Twitter, което Тръмп публикува миналия месец, което гласеше, че ще наложи забрана на транссексуални хора да служат в армията на САЩ и официално поиска от Пентагона да приложи забраната.

Документът спира тези хора от записване, но инструктира военния министър Джеймс Матис да изучи как да се процедира с такива от тях, които вече са на служба, допълва агенция Фокус.

Освен това, меморандумът нарежда на Пентагона да спре да плаща за операции за смяна на пола, освен в случаите, в които вече процедурата е започнала, „за да се защити здравето на индивида.“

Тръмп иска от военните да разработят план за въвеждането на забраната до 21 февруари 2018 година, който трябва да влезе в сила на 23 март 2018 година.

По време на разговор с репортер, преди да бъде публикуван меморандумът, служител на Белия Дом е споделил, че „Тръмп е говорил разпалено“ за правата на ЛГБТ обществото, но политиката му по този въпрос се основава на „серия от съображения по националната сигурност“, според съобщението.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес