Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Предупреждение в Ню Йорк заради буря, превръща се в ураган

04 август 2020, 05:55 часа • 4759 прочитания

Властите в Ню Йорк издадоха предупреждение във връзка с приближаването на източното крайбрежие на Съединените щати на тропическата буря "Исаак", която се образува в Атлантическия океан, съобщи в Twitter ръководителят на управлението на извънредните ситуации в града Даян Крисуел.

"Предупреждението заради "Исаак" влиза в сила в Ню Йорк и важи до второ нареждане. Отделът за управление на извънредни ситуации предприема мерки за защита от наводнения и в момента разпределя наличните ресурси", каза Крисуел, според БГНЕС.

Силните ветрове, дъждове и наводнения се прогнозират в най-големия американски метрополис във вторник вечерта. Част от крайбрежния булевард в Манхатън се укрепва с чували, пълни с пясък. Това е единственото място в Ню Йорк, което изисква допълнителна защита от бури, обясниха от агенцията.

Според Националния център за наблюдение на ураганите в САЩ, "Исаак" ще се засили до ураган през тази нощ и ще стигне до бреговете на Южна Каролина. В крайбрежните райони се очакват силни ветрове, обилни дъждове, има опасност от наводнения. Скоростта на вятъра в рамките на тропическата буря Исаак, която се намира на 100 км югоизточно от Чарлстън, Южна Каролина, е около 31,2 м / с. Той се движи на североизток със скорост 7,1 м / сек.

Сезонът на ураганите обикновено продължава шест месеца в Атлантическия океан, от началото на юни до края на ноември. Атмосферното явление е класифицирано като тропическа буря и получава собствено име, ако скоростта на вятъра в него достигне около 17,5 м/с. Когато скоростта на вятъра е 33 м/с или повече, бурята се превръща в ураган.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес