Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

По въпроса с нелегалните имигранти - Тръмп обеща да не разделя деца от родителите им

10 април 2019, 07:50 часа • 1243 прочитания

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че няма да възобнови практиката децата на мигранти без документи да се отделят от родителите им, но настоя, че тази политика е била превенция на това хората да третират незаконното преминаване на границата като пътуване до "Дисниленд", предаде БГНЕС.

"Не искаме да го правим", каза той, цитиран от АФП.

Въпреки това Тръмп заяви, че практиката, която приключи през юни 2018 година под силен политически и юридически натиск, всъщност е била полезна за спиране на потока от нелегални имигранти през американско-мексиканската граница.

"Ще ви кажа нещо - след като я нямате (бел. ред. - въпросната практика), има много повече пристигащи хора", заяви Тръмп. "Те идват като на пикник, като "да отидем в „Дисниленд ", добави Тръмп. През миналата седмица той определи процеса на търсене на убежище като "измама".

Битката на Тръмп за предотвратяване на незаконната имиграция и срещу увеличаването на броя на търсещите убежище се превърна в най-голямата политическа борба в страната преди президентските избори в САЩ през следващата година.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес