Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пелоси нападна Тръмп - защо е спрял работата по икономическия план за отговор на коронавируса

07 октомври 2020, 06:43 часа • 3490 прочитания

Говорителят на Камарата на представителите и лидер на демократите там Нанси Пелоси атакува американския президент Доналд Тръмп и го обвини за "пълния безпорядък" в Белия дом, след като американският президент спря преговорите за стимулиране на икономиката в условията на коронавирус. Пелоси заяви, че президентът "се поставя на първо място" за сметка на страната, пише БГНЕС.

"За пореден път президентът Тръмп показа истинската си същност: поставяйки себе си на първо място за сметка на страната, с пълното съучастие на някои членовете на Конгреса”, заяви Пелоси, след като Тръмп отложи преговорите за нов икономически план за период след президентските избори на 3 ноември.

"Ясно е, че Белият дом е в пълен безпорядък", каза Пелоси и добави, че Тръмп е пренебрегнал предупрежденията на Федералния резерв, че твърде малкото подкрепа ще доведе до слабо възстановяване и ненужни трудности за милиони американски домакинства и предприятия.

Припомняме, че Тръмп беше диагностициран с коронавирус, като съпругата му Мелания също е с болна, а общо 13 души от близкото обкръжение на Тръмп също са с COVID-19. Кой е последният открит засега случай - НАУЧЕТЕ ТУК!

Още: "Рекорден брой заразени с коронавирус у нас - 436 за денонощие"

"Коронавирусът в ЕС: 10 държави в червената зона, засега България е извън нея"

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес