Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отново стрелба при протест в САЩ, има ранени

12 юли 2016, 09:25 часа • 1390 прочитания

Неизвестен откри стрелба в Балтимор срещу малка протестна демострация срещу насилието по улиците. Ранени са четири жени и един мъж, предаде БГНЕС.

Според информацията нито един от пострадалите не е в състояние, застрашаващо живота му. В самата демонстрация участвали едва двайсетина души, посочват от полицията на града, който се намира на час път от столицата на САЩ. За момента не са установени нито мотивите, нито заподозрени за нея.

Демонстрацията се провела заради убития в неделя в Балтимор 24-годишен чернокож младеж и била организирана от близките му. В града с население 662 000 души миналата година са извършени 344 убийства, като 301 – с огнестрелно оръжие.

Междувременно хиляди хора излязоха отново по улиците на няколко градове в САЩ в знак на протест срещу жестокостта на служители на правоприлагащите органи срещу хора с афроамерикански произход.

В Атланта демонстранти се събраха за пети пореден път вечерта в централната част на града, блокираха магистрали, демонстрираха по улиците на мегаполиса. Шествието им завърши пред портите на губернатора на щата Джорджия Нил Натан с искания за прекратяване на убийствата на афроамериканци от служителите на реда.

В Чикаго стотици протестиращи също извършиха поход срещу неоправдано насилие, до което все по-често прибягва полицията. Протести също са проведени в различни градове в щатите Тенеси, Колорадо, Кентъки, Луизиана, Минесота и на други места.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес