Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Откриха още трупове под срутилата се сграда във Флорида

30 юни 2021, 17:13 часа • 2157 прочитания

Екипи, претърсващи отломките на срутената жилищна сграда във Флорида, са открили още тела през нощта, съобщи ръководителят на спасителния екип в сряда, предаде АФП.

Новият брой на загиналите няма да бъде разкрит, докато не бъдат информирани роднините им, каза пред CNN полковник Голан Вах, ръководител на израелско военно подразделение, специализирало се в операции за търсене и спасяване.

Очаква се броят от 12 загинали да нарасне, тъй като близо 150 души все още са в неизвестност след трагедията в ранните часове на миналия четвъртък.

Вах каза, че той и други спасители са открили това, което той и другите спасители наричат тунели, под отломките, по които пълзят през тях в търсене на оцелели.

В един от случаите това пространство е било между балкони на апартаменти, които са се разпаднали при срутване на част от сградата, каза той.

"Между тях е останало голямо пространство въздух", каза той. "Пълзяхме в тези тунели. Викахме хората и за съжаление не намерихме нищо."

Вах беше попитан дали се надява да намери някой жив почти седмица след като сградата на Champlain Towers South внезапно се срути посред нощ. Той каза, че надеждата му е "много, много незначителна. Трябва да сме реалисти". Но добави: "До една седмица се надявам."

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес