Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Опасно преследване на Хари и Меган от папараци събуди спомена за смъртта на принцеса Даяна

17 май 2023, 19:27 часа • 5839 прочитания

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл са участвали в преследване с папараци в Ню Йорк, което едва не е завършило фатално. Това обяви говорител на двойката в сряда, цитиран от NBC News.

Двойката, заедно с майката на Меган, били проследени от фотографи, след като напуснали благотворително събитие в Ню Йорк във вторник вечерта. „Това безмилостно преследване, продължило повече от два часа, доведе до множество опасни ситуации с шофьори на пътя, пешеходци и двама служители на полицията в Ню Йорк“, каза говорителят в изявление. Оттам добавиха, че „почти катастрофалното автомобилно преследване“ е дошло „от ръцете на кръг от силно агресивни папараци“.

„Въпреки че да бъдеш публична личност идва с известен интерес от страна на обществеността, това никога не трябва да става за сметка на ничия безопасност“, се казва в изявлението на двойката в сряда.

Принц Хари: Страхувах се да не загубя спомените си за мама

Инцидентът стана, след като двойката присъства на наградите Women of Vision в балната зала Зигфелд в Ню Йорк. Майката на Меган, Дория Рагланд , също присъства на събитието. Това беше първото публично събитие, на което двойката присъства след коронацията на крал Чарлз III, на което Меган не присъства. 

Припомняме, че майката на Хари – принцеса Даяна, загина в автомобилна катастрофа, докато беше преследвана от папараци през 1997 г. в Париж. След като се оттеглиха като старши членове на кралското семейство през януари 2020 г. и се преместиха в Калифорния, двойката многократно се оплакваше от дългото време, което медиите преследваха. „Всички знаем каква може да бъде британската преса и тя унищожаваше психичното ми здраве“, каза Хари в интервю през февруари 2021 г. за „The Late Late Show With James Corden“. „Това е токсично“, каза той, добавяйки, че медиите са създали „наистина трудна“ среда за двойката. „Така че направих това, което всеки съпруг и всеки баща биха направили –да изведа семейството си оттук“, заяви тогава той.

"Има много неща, които не са обяснени": Принц Хари се съмнява в официалната версия за смъртта на майка си - принцеса Даяна

Хари също каза, че най-големият му страх преди да напусне кралското семейство е „историята да не се повтори“ със съпругата му, изправена пред същия интерес от страна на папараците като майка му Даяна.

И Хари, и Меган оттогава водят няколко дела срещу медии, които още не са приключили. Хари обвини вестниците, че използват незаконни методи за следене спрямо него и семейството му. Той иска да отмени решение на британското правителство за отнемане на специализираната му полицейска защита, когато е в Обединеното кралство.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес