Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Оцелях: Джордж Буш разказва за вечерята, на която му е сервирал Пригожин (СНИМКА)

12 септември 2023, 20:49 часа • 8711 прочитания

Бившият американски президент Джордж Буш разказа, че е изживял истински шок наскоро, след като разпознал на една стара снимка Евгений Пригожин, който му е сервирал вечерята по време на среща с Владимир Путин през 2006 г.

Загиналият преди месец собственик на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин бе известен с прякора си Готвача на Путин, тъй като бе ангажиран с кетъринга на Кремъл. Оказва се, че когато е посетил Санкт Петербург през 2006 г. малко преди срещата на върха на Г-8, Буш е бил заведен именно в емблематичното заведение на Пригожин в покрайнините на руския град, а там на масата лично му е поднасял храната Пригожин.

За случката Буш разказа по видео връзка на конференцията на Ялтинската европейска стратегия (YES) в Киев, когато бе помолен да коментира самолетната катастрофа, в която загина Пригожин. Бившият президент сподели, че не помни никакви подробности от епизодичния си контакт с Пригожин и се пошегува, че единственото, което знае е, че е "оцелял".

ОЩЕ: Путин с невероятно заключение: Не можем да спрем войната, защото Украйна си прави контранастъпление (ВИДЕО) 

На снимката се вижда Пригожин надвесен над рамото на Буш. На вечерята присъстват още съпругата на Буш първата дама Лора Буш и Путин заедно с бившата си вече съпруга Людмила. Кадърът бе публикуван първоначално още през ноември 2022 г. от руския журналист Дмитрий Колезев, който твърдеше, че вечерята се е състояла през 2002 г. По-късно в последващ туит той се поправи като уточни, че всъщност истинската дата на събитието е била през 2006 г.

ОЩЕ: Предупреден за покушението: Пригожин е жив и е във Венецуела, казва руски анализатор (ВИДЕО) 

 

Изданието Newsweek е направило проверка на фактите и потвърждава, че вечерята се е състояла през 2006 г. и че снимката е автентична.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес