Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нюланд: Превантивни мерки срещу Русия са безсмислени

31 януари 2022, 03:00 часа • 12616 прочитания

Няма смисъл да се налагат санкции срещу Русия, докато тя не нахлуе в Украйна. Това заявизаместник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд в ефира на CBS, предаде БГНЕС.

Водещият попита дали президентът на САЩ Джо Байдън възнамерява да наложи вето на законопроекта за ограничителни мерки срещу Русия, ако той включва превантивни мерки. Нюланд не отговори директно на въпроса, като посочи, че администрацията "работи активно" с Конгреса. Заместник-държавният глава посочи, че агенцията се противопоставя на налагането на превантивни ограничения. "Възпирането работи най-добре, когато има известна стратегическа несигурност какво точно ще направим", каза дипломатът.

Тя припомни, че санкциите включват икономически мерки: контрол на износа и мерки срещу руския елит."Но ако ги разкрием сега, тогава Русия ще може да започне да предприема мерки за смекчаване на последиците, а това не ни се струва разумно", добави Нюланд. Същевременно тя заяви, че подготвяните санкции трябва да нанесат "силен удар" на Русия.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес