Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Nike даде седмица почивка на служителите си заради Covid

14 септември 2021, 09:29 часа • 1575 прочитания

Докато много служители се подготвят за септемврийското завръщане в офиса, гигантът за спортни облекла Nike даде една седмица почивка на служителите си, за да възстановят психичното си здраве и да си починат след стреса покрай пандемията от коронавирус.

Така до петък централата на спортния гигант в Орегон ще остане празна.

"Това не е просто "седмица почивка" за екипа. Това е признание, че даваме приоритет на психичното здраве на служителите си, за да може да свършим работата си по-качествено", каза Мат Марацо, старши мениджър в Nike, в съобщение на страницата си в LinkedIn.

"Отделете време да се отпуснете и да прекарате време с любимите си хора. Не работете", посъветва Марацо. "Отделянето на време за почивка и възстановяване е от ключово значение за доброто представяне на работното място и поддържане на ума във форма“, добави той.

Пандемията от COVID-19 е нарушила или спряла основни услуги, свързани с психичното здраве на хората, в 93% от страните по света. А търсенето на такава помощ драстично се увеличава, отбелязва Световната здравна организация след изследване през 2020 г.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес