Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нападнат сенатор в САЩ - с шест счупени ребра

09 ноември 2017, 08:51 часа • 1662 прочитания

Американският сенатор Ранд Пол има шест счупени ребра след нападение от страна на свой съсед. Нараняванията му са по-сериозни, отколкото бе обявено по-рано, информира БГНЕС.

Сенаторът каза, че оценява "получената подкрепа от всички". Тези наранявания може да го държат настрана от Вашингтон немалко време и то в момент, когато републиканците се опитват да прокарат мащабна данъчна реформа, която бе поискана от президента Тръмп.

В същото време лидерът на републиканското мнозинство в Сената Мич Макконъл заяви пред журналисти, че очаква Ранд Пол да се върне във Вашингтон още следващата седмица.

Предисторията

Полицията в Кентъки обясни, че е била извикана в дома на Ранд Пол в петък заради нападение от страна на 59-годишния Рене Боучер, който е задържан. Адвокатът на заподозрения обясни в комюнике, че причината за свадата помежду им съвсем не е политическа и е незначителна. Според The New York Times, който цитира съседи, враждата била тривиална - заради косенето на трева в градините. Сенаторът тъкмо слизал от косачката си, когато съседът му, пенсионираният анестезиолог Рене Боучър, се втурнал към него и го свалил на земята, съобщава изданието. Сенаторът носел каска против шум и нападението го изненадало, тъй като не чул някой да се приближава към него.

54-годишният Ранд Пол миналата година беше кандидат на президентските избори.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес