Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-малко 25 загинали след автобусна катастрофа в Перу

30 април 2024, 02:01 часа • 1036 прочитания

Най-малко 25 души са загинали, а повече от дузина са били ранени, след като автобус е паднал в пропаст от планински път в северната част на Перу, предаде АФП. Инцидентът е станал на черен път с дупки в андинския регион Кахамарка "и автобусът е паднал в пропаст", дълбока около 200 метра.

Още: Спасили я бонбоните на ученици: Учителка оцеля 8 дни със счупени крака в планината

Автобусът с повече от 50 пътници се е озовал на ръба на река и някои от пътуващите са били отнесени от водата, заяви общинският служител Хайме Херера. Спасители и пожарникари са били на мястото на катастрофата, откъдето ранените са били отведени в болница, предаде БГНЕС.

Още: Помните ли предполагаемите извънземни мумии от Мексико? Появиха се нови снимки

Община Селендин обяви 48-часов траур, тъй като десетки хора се събраха в полицейския участък близо до мястото на инцидента, отчаяно търсейки новини за своите близки. Катастрофите по перуанските пътища са чести поради превишената скорост, лошите пътни условия, липсата на знаци и лошото спазване на правилата за движение.

Още: Прокуратурата в Перу иззе скъпи часовници, носени от президента Болуарте

Миналата година в страната са регистрирани повече от 3100 смъртни случая при пътнотранспортни произшествия. Властите разследват дали автобусът е бил годен за движение.

Още: Заради болест: Перу обяви извънредно положение

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес