Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-малко 116 души са загинали при преминаването на урагана "Хелън" (ВИДЕО)

30 септември 2024, 18:47 часа • 642 прочитания

Най-малко 116 души са загинали при преминаването на урагана "Хелън" през югоизточната част на САЩ, предаде агенция Франс прес, като се позова на местните власти.

Още: Ураганите "Хелън" и "Джон" набират скорост: Взеха десетки жертви в САЩ и Мексико (ВИДЕО)

В най-засегнатия щат Северна Каролина загиналите са вече 39 души, от които 35 са жертвите само в района на Бънкъмб, където се намира град Ашвил. Най-малко 25 души са загинали в щата Южна Каролина, 17 - в щата Джорджия, 14 - в щата Флорида, 4 - в щата Тенеси и един - в щата Вирджиния, съобщиха отделните местни органи на властта.

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че ще посети засегнатите от урагана "Хелън" райони тази седмица, стига това да не попречи на спасителните и възстановителните операции, предаде Асошиейтед прес. Байдън отново бе информиран снощи за въздействието на опустошителната буря върху огромна част от югоизточните щати и по-късно днес ще говори от Белия дом за мерките, предприемани от администрацията му, пише БТА.

Още: Байдън посещава засегнатите от ураганите райони

Смъртоносните последици от урагана "Хелън" се отразиха и на плановете в предизборната кампания на двамата кандидати за президент, отбелязва Асошиейтед прес. Камала Харис се върна по-рано от предизборно пътуване в Лас Вегас, за да участва в брифинги, а Доналд Тръмп се отправи към щата Джорджия, за да се запознае с последиците от бурята.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес