Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мъск към Мадуро след блокирането на X във Венецуела: Ще му отрежа мустака!

09 август 2024, 12:23 часа • 1173 прочитания

Милиардерът и собственик на социалната мрежа X (бившия Twitter) Илон Мъск обеща да отреже мустаците на Николас Мадуро заради това, че претендиращият за власт президент на Венецуела блокира платформата в южноамериканската страна.

Блокирането е осъществено за 10 дни - за всичко това е виновна скорошната кавга между Илон Мъск и Мадуро, който обвини собственика на X в "атака" срещу преизбирането му.

Още: "Отмъщението на Мадуро": Венецуела блокира "X"

Мъск: Ще му отрежа мустаците!

"Ще му отрежем мустаците от Космоса!", написа Мъск в отговор на действията на Мадуро.

"Илон Мъск е собственик на X и той е нарушил всички правила на самата социална мрежа. Той подстрекава към омраза, гражданска война, смърт и конфронтация. Във Венецуела има закон и ние ще го приложим", заяви преди това Николас Мадуро, цитиран от El Universal.

Още: "След изборите": Мадуро обвини социалните медии в „киберфашизъм“

Президент ли е Мадуро? Мъск не смята така

По-рано Мъск подкрепи венецуелските демонстранти, протестиращи вече над седмица срещу фалшифицираните резултати от президентските избори. Екипът на Мадуро твърди, че си е осигурил победата, но опозицията, водена от Едмундо Гонсалес Урутия, твърди, че именно Гонсалес е спечелил вота с 67% подкрепа. Числата са според данни на екипа му от повечето избирателни секции.

САЩ и ЕС не признават победата на Мадуро. Самият той пък предизвика Мъск на бой, на което милиардерът се съгласи. Николас Мадуро също така обвини предприемача в опит за държавен преврат в страната.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес