Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Може би има законодателна надежда за т.нар. "мечтатели" в САЩ

15 февруари 2018, 08:08 часа • 1285 прочитания

Група членове на Сената на Конгреса на САЩ - демократи и републиканци - успяха да постигнат споразумение относно бъдещето на някои разпоредби, включени в законопроекта за имиграционната реформа. Не всички от тях обаче съответстват със зададените изисквания на президента на страната Доналд Тръмп, коментира вестник The Washington Post, цитиран от БГНЕС.

Сенаторите разпространиха сред колегите си законопроект, според който всичките 1,8 милиона имигранти, живеещи отдавна в САЩ, ще могат да получат правен статус. Това се отнася главно до т.нар. "Мечтатели", които са били доведени нелегално в САЩ още като деца от родителите си. Преди те бяха част от специалната програма DACA по инициатива на бившия държавен глава Барак Обама, но Тръмп я премахна още с встъпването си на власт.

По данни на The Washington Post обаче броят на постигналите съгласие сенатори е твърде малък и всъщност няма гаранция, че техният план ще получи необходимата подкрепа или че въобще ще бъде подложен на гласуване днес, 15 февруари.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес