Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мнозинството американци смята, че Тръмп не говори официално в Twitter

08 август 2018, 06:50 часа • 1043 прочитания

По-голямата част от гражданите на Съединените американски щати са на мнения, че публикациите на Доналд Тръмп в Twitter не представляват официални изявления, пише левият вестник The Hill, цитиран от БГНЕС.

Според данните от социологическо проучване на агенция "Харрис екс" за 73% от американците туитовете на Тръмп представляват единствено неговото лично мнение. На обратното мнение са останалите 27% от запитаните.

За 84% от избирателите на републиканците и за 60% от демократите публикациите на Тръмп в социалните мрежи не следва да се приемат за официална позиция.

Резултатите от проучването противоречат на твърденията на федералните прокурори от Министерството на правосъдието на САЩ, които миналата година определиха публикациите на Тръмп в социалните мрежи за официални изявления на президентската институция. Настоящият президент на Съединените щати редовно използва платформата Twitter, за да изказва мнение по актуални въпроси, както и да обявява назначенията и уволненията в президентската администрация.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес