Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Минеаполис се подготвя за бунтове след присъдата за смъртта на Джордж Флойд

20 април 2021, 08:20 часа • 2737 прочитания

Минеаполис засилва мерките по сигурността в очакване на присъдата на бившия полицай Дерек Шовин, обвинен в непредумишлено убийство на чернокожия Джордж Флойд през 2020 г., съобщава БГНЕС.

Броят на служителите на реда в града се е увеличил значително, държавните власти са мобилизирали 3 000 бойци от Националната гвардия на САЩ, а до съдебната палата са издигнати лабиринти от бетонни конструкции. Освен това, контролът по държавните пътища е затегнат. За тази цел 120 полицаи от Охайо и Небраска са пристигнали, за да помогнат на местните служители да поддържат реда.

Държавните училища решиха да прехвърлят учениците на дистанционно обучение от сряда до петък и да отменят всички извънкласни дейности. „Смятаме, че присъдата на Шовин може да повлияе на присъственото обучението в държавните училища в Минеаполис“, каза Ед Граф, началник на образованието в щата.

В понеделник вечерта съдът по обвинението за непредумишлено убийство на Флойд се оттегли, за да вземе решение. Няма ограничение във времето за издаването на присъдата.

След смъртта на Флойд в САЩ се проведоха масови протести и бунтове. За да възстанови спокойствието, Националната гвардия на САЩ се присъедини към местните правоохранителни органи. В около 40 града, включително Вашингтон и Ню Йорк, беше наложени вечерен час.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес