Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Меган и Хари подхванаха нов бизнес

14 октомври 2021, 14:49 часа • 2169 прочитания

Финтех компанията за управление на активи Ethic обяви, че принц Хари и Меган, херцогинята на Съсекс, са станали партньори в компанията, предава Forbes.

Компанията, чието седалище се намира в Ню Йорк, се занимава с управление на активи, спазвайки принципите на екологичното, социалното и корпоративното управление.

Влизането в бизнеса на принц Хари и Меган Маркъл цели да насочи вниманието към инвестициите в устойчиви проекти.

Двойката е инвестирала в Ethic по-рано през тази година. „Работейки заедно, се надяваме да информираме, образоваме и вдъхновим всеобхватни действия относно някои от най-значимите и определящи проблеми на нашето време”, посочват от компанията.

Засега не се посочва какво точно ще върши двойката в новото си начинание. Хари и Меган споделят пред Dealbook, че се надяват тяхното въвличане в проекта „да помогне за демократизиране на инвестирането, правейки хората по-съзнателни по отношение на изборите им”, така че да инвестират в устойчиви компании.

Ethic е основана през 2015 година, като помага на потребителите лесно да следят инвестициите си в проекти лежащи на принципите на екологичното, социалното и корпоративното управление (ESG).

Компанията се фокусира основно върху финансови съветници на територията на САЩ, които управляват парите на своите индивидуални клиенти.

През последната година, Ethic е увеличила тройно активите под управление, достигайки сумата от 1 млрд. долара.

ESG инвестициите станаха особено популярни в последно време сред високопоставени фигури като Хари и Меган.

Анкета на Ernst & Young от 2020 година сочи, че повече от половината инвеститори понастоящем залагат на ESG продукти, което е двоен скок спрямо предходната година.

Кои са най-богатите хора в САЩ?

Анкетата разкрива, че останалите управляващи дружества на пазара не се съобразяват с високото търсене на подобни услуги, въпреки, че 88% от анкетираните искат техният финансов съветник да въведе ESG практики в процеса по вземане на решения за инвестиции.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес