Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мечка гризли уби двойка и кучето им в Канада

03 октомври 2023, 09:27 часа • 6067 прочитания

Агресивна мечка гризли уби двама души в националния парк "Банф" в Канада, съобщиха служители на парка, предаде BBC. Кучето на двойката също е убито от гризли.

Служителите на парка са били уведомени за инцидента в петък вечерта, след като са получили GPS сигнал, използван за съобщаване на нападения от мечки. ОЩЕ: Мечка нахълта в Disney World във Флорида (ВИДЕО)

След това специализиран екип за реагиране е пътувал пеша през нощта през планините и открил починалата двойка около пет часа по-късно.

Мечката, която все още проявявала агресивно поведение, е била евтаназирана на място, "за да се гарантира обществената безопасност", казаха служители.

Това е втората смъртоносна атака на гризли в Северна Америка от юли насам. През юли мечка гризли разкъса смъртоносно жена на горска пътека западно от националния парк Йелоустоун. ОЩЕ: Мечка нападна мъж в Гърция, той скочи в канавката

Приблизително 691 мечки гризли живеят в Алберта - 65 от тях в Национален парк Банф - според Parks Canada. Само 14% от атаките на мечки гризли са фатални, според Ройтерс, но тъй като все повече хора излизат на открито, срещите между хора и мечки нарастват. ОЩЕ: Мечка нападна дете, докато си играе на двора в Ню Йорк

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес