Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Матис: Пентагонът ще помогне за настаняването на бежанците, ако е необходимо

21 юни 2018, 10:52 часа • 1019 прочитания

Американският министър на отбраната Джеймс Матис каза, че Пентагонът "ще реагира, ако е необходимо", за настаняването на мигрантите, задържани при нелегално преминаване на американско-мексиканската граница, предаде БГНЕС.

Матис отбеляза, че Пентагонът ще подкрепи всичко, което Министерството на вътрешната сигурност ще посочи като необходимо, коментирайки твърденията, че федералните агенции вече са определили 4 военни бази за потенциално временно настаняване на задържаните мигранти, включително и на децата без придружител.

Припомняме, че по-рано американският президент Доналд Тръмп подписа изпълнителен указ, позволяващ на имигрантските семейства, които нелегално преминават южната граница на Съединените щати, да останат заедно, докато чакат резултата от имиграционния процес. Тръмп подчерта, че ще се стреми към политика на "нулева толерантност", която предполага наказателно преследване на всички възрастни, които ще бъдат заловени при нелегално преминаване през границата със САЩ.

Целта на наредбата е семействата да останат заедно при задържането, както и да се ускорят процедурите по новите случаи и Министерството на отбраната да помогне за процеса на настаняване.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес