Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Майк Пенс: САЩ имат "нулева толерантност към омразата и насилието"

14 август 2017, 08:21 часа • 1017 прочитания

САЩ имат "нулева толерантност към омразата и насилието" на крайната десница, заяви в неделя вицепрезидент Майк Пенс, след демонстрацията на крайната десница, който доведе до насилие в щата Вирджиния.

"Ние имаме нулева толерантност към омразата и насилието на белите расисти, на неонацистите или ККК" (Ку Клукс Клан), заяви Пенс в отговор на въпрос по време на пресконференция в Картахена (Колумбия).

„Тези опасни маргинални групи нямат място в американския обществен живот и ние ги осъждаме най-категорично", каза още Пенс.

В неделя на много места в САЩ се проведоха демонстрации за осъждане на насилието в Шарлотсвил, където загина една жена. По време на демонстрациите бяха издигнати и лозунги срещу президента Доналд Тръмп.

Сблъсъци между силите на реда и демонстранти станаха в неделя в американския град Сиатъл, щата Вашингтон, съобщи местният филиал на телевизионната компания Ей Би Си. По предварителни данни полицията е използвала сълзотворни аерозоли и шокови гранати.

Задържани са най-малко двама от демонстрантите, конфискувани са метални пръти. Демонстрантите вероятно са се опитали да осуетят политическо събитие в подкрепа на президента на САЩ Доналд Тръмп.

Припомняме, че в американския град Шарлотсвил, щата Вирджиния, преди два дни загинаха трима души, а 35 бяха ранени по време на събития със сблъсъци в града.

Автомобил, управляван от младеж с нацистки възгледи, уби жена на 32 години, а двама полицаи загинаха при катастрофа с хеликоптер, който се разби в гориста местност на града. Хеликоптерът беше изпратен на мястото, за да проследява демонстрациите.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес