Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лекарства с дронове ще доставят в САЩ (ВИДЕО)

14 септември 2020, 13:14 часа • 2418 прочитания

Град Бентънвил ще стартира пилотен проект за доставка на лекарства и стоки за здравето с помощта на безпилотни летателни апарати. Става въпрос за съвместен проект между „Walmart” и „Zipline”, съобщи сайтът „The Verge”.

По-рано тази година „Zipline” обяви, че си партнира с болница в Северна Каролина за безконтактни доставки на медицински консумативи и лични предпазни средства. Първата национална система за доставка с безпилотни летателни апарати на „Zipline” стартира през 2016 г., когато трябваше да бъде доставяна кръвна плазма за пациенти в отдалечени райони на Руанда.

 

Специалните дронове могат да доставят лекарствени средства за по-малко от час след оформянето на поръчката, а системата ще работи в радиус от 80 км от магазина.

Според компания „Zipline”, този проект ще бъде важна крачка към използването на дронове за търговци цели в САЩ. Партньорството с „Walmart”, чието седалище е в Бентънвил, е първата стъпка към потенциални операции в национален мащаб в САЩ. Пробният период на работата на тази система ще започне в началото на следващата година.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес