Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кремъл: Русия никога не се опитвала да се меси в изборите в САЩ (ВИДЕО)

27 юли 2016, 15:10 часа • 3738 прочитания

Русия никога не се е опитвала да повлияе на изборния процес в САЩ. Това обяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Изказването му идва, след като вчера американският президент Барак Обама отказа да изключи вероятността, че Москва се старае да наклони везните в полза на кандидата за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп.

В. New York Times пък писа, че според американските разузнавателни служби зад проникването в сървъра на Демократическата партия стои Москва. Оповестяването на съдържанието на електронните писма предизвика оставката на председателя на Националния комитет на Демократическата партия Деби Васерман-Шулц. Документите разкриват, че на първичните избори партийният апарат открито е подкрепял Хилари Клинтън в ущъбр на сенатора Бърни Сандърс.

Президентът Путин нееднократно е казвал, че Русия никога не се е намесвала и не се меси във вътрешните работи на други държави, още по-малко в избирателния им процес, подчерта Песков, цитиран от БНР.

В Москва старателно избягваме всяко действие и дума, които биха могли да се интерпретират като пряко или косвено вмешателство в изборния процес, обясни още той.

Хипотетичните разсъждения на политици във Вашингтон за влиянието на Русия върху избирателната кампания в САЩ не са конструктивни, допълни говорителят на Путин.

ВИЖТЕ ВИДЕО

Петя Бързилска
Петя Бързилска Отговорен редактор
Новините днес