Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Конгресмен републиканец почина от коронавирус

08 февруари 2021, 20:17 часа • 1447 прочитания

Конгресмен републиканец от Тексас, който се лекуваше от COVID-19, е починал, съобщиха от кабинета му в понеделник. Това е първият действащ законодател, загубил живота си след битката с коронавируса, пише БГНЕС.

67-годишният депутат от Камарата на представителите Рон Райт, който също страдаше от рак през последните години, почина в неделя в болница в Далас, където той и съпругата му бяха отведени, след като хванаха вируса.

Смъртта му настъпва, след като избраният за член на Камарата на представдителите Люк Летлоу загуби живота си на 29 декември поради болестта, само дни преди 41-годишният републиканец да положи клетва. Райт обяви на 21 януари, че е показал положителен тест за коронавирус, но "изпитва незначителни симптоми".

„Чувствам се добре и ще продължа да работя за хората от 6-ти район от вкъщи тази седмица“, гласи тогавашното му изявление. Но състоянието му се влоши и през последните две седмици той и съпругата му Сюзън бяха хоспитализирани. Той е починал със съпругата си до него, се казва в изявление от кабинета му.

Конгресменката от Републиканската партия Лиз Чейни изрази съболезнованията си в изявление за своя „приятел и колега“. „Ангажиментът на Рон към служба на общесдтвото, неговата огромна работна етика и неговият ангажимент към консервативните ценности вдъхновиха всички ни,“ пише тя.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес