Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Колин Пауъл - следващият в големия списък на яростно критикуващи Тръмп

08 юни 2020, 08:08 часа • 2812 прочитания

Бившият държавен секретар на САЩ Колин Пауъл заяви, че президентът Доналд Тръмп се е "отдалечил" от Конституцията, присъединявайки се към нарастващия списък от бивши висши военни служители, които остро критикуват реакцията на президента на националните протести около полицейското убийство на Джордж Флойд. Пауъл е републиканец.

"Ние имаме Конституция. Трябва да следваме тази Конституция. А президентът се отдалечи от нея", каза Пауъл, който служи в администрацията на президента Джордж Буш.

Пауъл заяви, че е "горд" с това, което редица бивши генерали, адмирали и дипломати казаха за реакцията на Тръмп миналата седмица по повод обществените протести, пише БГНЕС.

"Мисля, че това, което виждаме сега, е (най-масовото) протестно движение, което някога съм виждал през живота си. Мисля, че това предполага, че страната реагира разумно на това и няма да се примиряваме повече с него”, каза Пауъл в предаване на CNN.

Бившият републиканец заяви, че планира да гласува за демократа Джо Байдън за президент през ноември.

"Аз съм много близък с Джо Байдън по някои социални и политически въпроси. Работил съм с него 35-40 години, а той сега е кандидат за президент и ще гласувам за него", каза Пауъл.

Бившият държавен секретар заяви, че според него моралното положение на САЩ на световната сцена е "демонизирано" под ръководството на Тръмп.

"Те гледат тези демонстрации. Те виждат, че това са демонстрации, които са оправдани. Те виждат, че Джордж, както го нарече президентът, е убит, а президентът излиза и казва:" Е, Джордж гледа от небето и благославя това, което правя." Как можете да очаквате някой да повярва на това", попита Пауъл.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес