Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Ню Йорк осъди "терористичните усилия" на хората, оставили бомбите

24 октомври 2018, 21:29 часа • 988 прочитания

Кметът на Ню Йорк Бил Де Блазио осъди „усилията да се тероризира”, след като полицията намери взривни устройства и бял прах в колет, изпратен до офиса на CNN в града, предадоха световните агенции, цитирани от БГНЕС.

„Това, което виждаме днес, са усилия да се тероризира”, заяви Де Блазио по време на пресконференция. Ръководителят на полицията посочи, че пакетът е бил премахнат и на мястото няма повече заплахи.

Припомняме, че в рамките на два дни бяха намерени четири подозрителни пакета около домовете или офисите на хора или организации свързани с Демократичната партия в САЩ. Три от пакетите бяха установени на територията на Ню Йорк, а четвъртият беше намерен в близост до дома на конгресмена демократ Деби Васерман Шулц. Губернаторът демократ Андрю Куомо също заяви, че подозрително устройство е било изпратено и до неговия офис в Манхатън.

Междувременно бившият кандидат за президент на САЩ Хилари Клинтън коментира, че Америка е в едни „тревожни времена” и призова за национално обединение, след като тя беше сред високопоставените политици, наред с Барак Обама, които бяха подложени на бомбени заплахи.

Снимка: Архив

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес