Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Kибератака осуети интервюто на Илон Мъск с Доналд Тръмп

13 август 2024, 06:13 часа • 1519 прочитания

Собственикът на социалната мрежа "X" Илон Мъск съобщи за технически проблеми в неговата платформа, където беше планирано излъчването на живо на интервюто му с кандидата на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп, предаде Ройтерс.

ОЩЕ: Мъск ще интервюира Тръмп "без сценарий и ограничения"

"Изглежда става дума за масирана DDоS-атака", написа Мъск в профила си в "X".

Много от потребителите не можаха да се включат към интервюто на живо. "В най-лошия случай ще продължим с по-малък брой слушатели и ще публикуваме интервюто по-късно", добави той.

Мъск, който преди е гласувал за демократите, застана зад Тръмп, след като стрелец се опита да убие републиканеца на митинг миналия месец.

На Тръмп беше забранен достъпът до Twitter, след като тълпа от негови поддръжници щурмува Капитолия на САЩ през януари 2021 г., но Мъск го възстанови, когато пое платформата и я преименува.

В крайна сметка интервюто се състоя, като продължи 2 часа и не предложи нещо ново извън обичайното - похвали за Мъск и нападки срещу Камала Харис, която "е по-лоша от Байдън". За Тръмп не можем още да се откажем от изкопаемите горива, а ядрената заплаха е по-голяма от климатичната. Той "ожали" и Украйна, защото Русия била "голяма сила" и украинците сега воювали със "стари мъже".

Говорителят на кампанията на Камала Харис Джоузеф Костело коментира интервюто така: "Екстремизмът на Доналд Тръмп и опасната му програма "Проект 2025" са характерна черта, а не недостатък на кампанията му, която беше на показ. Цялата кампания на Тръмп е в услуга на хора като Илон Мъск и него самия - самовлюбени богаташи, които ще продадат средната класа": "Проект 2025": Радикалният план за промяна на Америка с почерка на Тръмп

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес