Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Канадец станал милионер погрешка

24 октомври 2020, 08:45 часа • 6620 прочитания

Канадeц спечели двоен джакпот, след като погрешка купил два лотарийни билета с еднакви номера, съобщи UPI, цитирана от БГНЕС.

Ендрю Бърк от канадската провинция Алберта се отбил в бензиностанция и си купил два лотарийни билета. У дома си той установил, че номерата им съвпадат напълно. След няколко дни Бърк научил, че билетът се оказал печеливш. Според правилата на лотарията, главната награда от 5 млн. канадски долара трябва да си поделят щастливците, които имат билети с идентични номера. И понеже Бърк погрешка станал притежател на двата билета, той прибрал пълния размер на джакпота.

Щастливецът не могъл да повярва на очите си. „На сватбата тъст ми каза, че винаги е мечтаел за зет милионер, а получил такъв, който харчи сякаш е милионер”, сподели канадецът. Той напуснал работа, след като взел парите, и призна, че печалбата ще му позволи да си отремонтира колата, да си оправи дома и спокойно да излезе в пенсия.

По-рано бе съобщено за австралийка, която открила, че ключът към богатството половин година висял на хладилника й. Жената купила лотариен билет и го окачила на хладилника. Билетът спечелил джакпот. Жената не знаела това и проверила билета чак след шест месеца.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес